ONLY GOD

mohamad.k.sh80@gmail.com

ONLY GOD

mohamad.k.sh80@gmail.com

درمان زخم معده

زمانی که داروهای ضد اسید مصرف می کنید به دلیل جذب پائین تر و حتی کم مواد غذایی شما نیاز به رژیم خاصی می باشید 


1- تزریق آمپول نوربین (حاوی ویتامین B1   B6     B12  ) هر 10 الی دوهفته

2- مصرف سویا آب پز  یا گوشت آب پز- گوشت به صورت سرخ کرده نباشد . مصرف گوشت برای ترمیم زخم معده اهمیت بالایی دارد

3- مصرف ماست و پنیر خصوصا ماست

4- در صورت ورم گرم مصرف خیارسبز

5- مصرف جدی عرقیات خنک مثل برگ و عرق کاسنی  و...

6- تزریق آمپول ویتامین D3 یکبار در سال

7-پرهیز از چربی ها . سس ها . تخم مرغ

8- خوردن میوه به صورت آب پز

9-خوردن  سرکه از جمله شربت سکنجبین . ترشی سرکه . سرکه سیب برای ضدعفونی کردن زخم معده مفید هست

10- پرهیز از جوشانده های گرم حتی بابونه شیرین بیان و نعناع

11- پرهیز از مصرف مولتی ویتامین 

12- اگر زخم معده نباشد فقط ورم گرم باشد خوردن میوه های سرد در ورم گرم معده توصیه می شود مثل گوجه سبز - و  میوه های گرم مثل انبه و ... نباید مصرف شوند

13- حبوبات کم مصرف شود

14- کلیه مواد غذایی گرم تا حد امکان کم مصرف شود یا حذف شوند و در صورت سردی شدید کمی عسل مصرف شود

15-دوری از استرس - انجام ورزشهای هوازی

16-آب کلم دارای مقادیر زیادی s- متیل متیونین و گلوتامین است و این دو اسید آمینه در بهبود زخم معده موثر است نوشیدن نیم لیتر آب کلم خام به بهبودی زخم معده کمک می کند

17-دریافت مکمل آهن و روی به ترمیم بافت آسیب دیده کمک می کندمکمل پیشنهادی کپسول فی فل FEFUL و یونی زینک

18-عصاره کلم، برگ شنبلیله، جوشانده برگ سیب درختی التهاب معده و درد را کاهش می دهد

19- مواد غذایی کافئین دار مثل چای و قهوه مضر هستند

20- مصرف سیاهدانه هر شب قبل از خواب . دانه سیاهدانه را بجوید و با آب قورت بدهید . توجه کنید که دانه سیاهدانه را نباید بیش از مصرف روزانه پودر کنید . باید همان روز پودر شود وگرنه تولید سم میکند.

21- استفاده از دمنوش زنجبیل و آویشن در صورت زخم همراه با سردی

 22- هر چند وقت یکبار مصرف کپسول ویتامین ای و دی . نکته قرص های کلسیم برای معده و خصوصا زخم مضرند اما در صورتیکه نیاز به مصرف دارید قرص را در قطعات کوچک ریز کنید و به صورت تدریجی و ملایم همراه با وعده های غذایی میل کنید

23-استفاده از روغن بادام شیرین  در بهبودی بی تاثیر نیست

24-استفاده از  هویج در برنامه غذایی  خصوصا آب هویج یا مارمالاد هویج .

 25-استفاده از آنتی اسید ها مثل امپرازول و شربت ام جی اس معده در صورت لزوم

26-در صورت عدم بهبودی احتمال آلودگی زخم وجود دارد که زیر نظر پزشک از مترونیدازول تا آنتی بیوتیکهای ترکیبی باید استفاده نمود





توصیه ای در مورد گرم مزاجها


گاهی سوزش روی زبان و گلو و حتی سوزش داخل معده . شوره پوست صورت بدن . جوش های صورت . شفاف نبودن رنگ پوست . صاف کردن سینه به دلیل گرمی کبد می باشد که این گرمی باعث ورم و التهاب معده گلو عطسه شبیه به حساسیت و ... نیز می شود .

سعی کنید از عرقیات خنک که باعث پاکسازی کبد می شود خصوصا کاسنی غافل نشوید

عرقیات با طبیعت سرد و معتدل


عرقیات با طبیعت سرد و معتدل
 عرقیات با طبیعت سرد و معتدل

نویسندگان: محمدرضا صافی، حامد حبیب الهی، محمد سمیعی




 

انواع عرقیات با طبع سرد عبارتند از: عرق بید، عرق بیدمشک، عرق خارشتر، عرق شاهتره و عرق کاسنی.
در این مقاله به معرفی برخی از عرقیات و خواص آنها می پردازیم.

عرق برگ چنار: (طبیعت سرد دارد)

رفع تنگی نفس، آسم، سینه درد، اختلالات حنجره و چاق کننده است.
تب بر، مفید برای رعشه و امراض عصبی، مناسب برای ضعف اعصاب، براق کننده پوست است و درد و ورمی را که از گرمی مزاج باشد تسکین می دهد. بسیار سرد و تب بُر می باشد.
اگر دلتان می خواهد کمی چاق شوید یا تب دارید و یا دچار تنگی نفس هستید، عرق برگ چنار نوشیدنی خوبی است.
بسیار سرد می باشد و برای رعشه و امراض عصبی مفید است.
ضد آسم، جلا دهنده ی پوست به طریقه ی استعمال موضعی می باشد.

طریقه ی مصرف:

- یک فنجان به صورت غلیظ مصرف شود.
- روزی دو فنجان میل شود.

عرق برگ زیتون: (طبیعت سرد دارد)

پایین آورنده ی فشار خون، کاهش دهنده ی قند خون، تنظیم ضربان قند، مقوی، تب بر، مفید برای کبد، رفع سردرد، تقویت حافظه، مدر، تسکین دهنده درد دندان، قابض معده و ملین است.

طریقه ی مصرف:

- یک فنجان در یک لیوان آب سرد میل شود.
- روزی دو فنجان میل شود.

عرق برگ مورد: (طبیعت سرد دارد)

تقویت کننده ی رویش مو، آنتی سپتیک، درمان کننده ی التهاب مخاط بینی، قابض و ضد اسهال می باشد.

طریقه ی مصرف:

- 2 فنجان در روز میل فرمایید.

عرق بید: (طبیعت سرد و خشک دارد)

تب بر است و اثر قاطع ولی کند بر تب های مداوم دارد. رفع کننده ی بی خوابی های ناشی از ضعف اعصاب، رفع قاعدگی های دردناک، مقوی معده، اشتهاآور و درمان کننده یرقان، تسکین دهنده ی دردهای دستگاه تناسلی، رفع کننده ی سردرد، خنک، رفع زخم دهان، دفع آفت دهان، ضد آبله مرغان، آرام بخش، مدر قوی، ضد تشنج و رماتیسم است.
تقویت قلب، تصفیه خون، رفع شوره سر، لطیف کننده مو (باید مو را با آن شستشو داد)، تسکین دهنده ی دردهای مفصلی و... می باشد.

طریقه ی مصرف:

- روزانه نصف لیوان به صورت غلیظ مصرف شود. به صورت شربت همه وقت قابل استفاده است.
- روزی دو فنجان میل شود.
* احتیاط: در بیمارانی که آسپیرین استفاده می نمایند و در افراد مبتلا به دیابت مصرف نشود.

چهار عرق سرد: (طبیعت سرد دارد)

تقویت کننده ی معده، کاهنده ی چربی و قند، ضدعفونی کننده، تصفیه کننده ی خون، تب بر، شتشوی کلیه و کبد و خنک برای کسانی که طبیعت گرم دارند.

طریقه ی مصرف:

- یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

عرق خارشتر: (طبیعت سرد دارد)

ضد عفونت های مجاری اداری و رفع سوزش مجاری ادرار، ضد سیاه سرفه، برطرف کننده ی سنگ کلیه و مثانه، تقویت کننده ی اعمال کلیه و شتشودهنده ی کلیه ها، تقویت کننده ی کبد، تصفیه ی خون، مدر قوی و ضد تب و لرز بودن از خواص آن است.

طریقه ی مصرف:

- یک فنجان در یک لیوان آب سرد به صورت شربت بعد از غذا میل شود.
- روزانه یک فنجان به صورت غلیظ مصرف شود

عرق ختمی: (طبیعت سرد دارد)

نرم کننده مخاط ها و دوای بیماری های ریوی، سینه، سرفه و گلو و رافع تحریکات جلدی می باشد.
افزایش هورمون جنسی مردان، ورم کلیه، جوش صورت، بواسیر، سوزش رحم، عفونت روده، تنظیم عادت ماهانه.

طریقه ی مصرف:

- روزی یک استکان(140 گرم).

عرق خیار: (طبیعت سرد دارد)

خنک کننده و مقوی است. سنگ کلیه و مثانه را از بین می برد. برای رفع ورم کبد مفید است. پایین آورنده ی قند خون و فشار خون نیز می باشد.

طریقه ی مصرف:

- قبل از هر وعده غذا نصف لیوان میل شود.

عرق ریواس: (طبیعت سرد دارد)

مقوی معده و ضد انگل، سلامت دندان ها را حفظ می کند. خون ساز و اشتهاآور است و نیز رفع کننده ی یبوست و دل درد نیز می باشد.

طریقه ی مصرف:

- بعد از هر وعده غذا یک استکان میل شود.

عرق شاهتره: (طبیعت سرد دارد)

ضد خارش های پوستی، رفع کننده ی بیماری های پوستی، شفادهنده ی عفونت های پوستی و قارچ های جلدی و تقویت کننده ی پوست، ضد حساسیت ها، صفرابُر، تقویت کبد، نشاط آور، ضد نفخ و اشتهاآور است.
معتدل، تصفیه کننده ی خون، ادرارآور، ضد یرقان، تقویت لثه، هضم کننده ی غذا، معرق و سرشار از ویتامین c همچنین نارسایی های کبدی، کم کننده ی غلظت و چسبندگی خون، آرام بخش، جلوگیری از خونریزی داخلی، مسهل اخلاط ثلاثه، دافع صفرا و سودای گرم است.
در بیماری جذام و برخی غدد سرطانی ( با منشاء اپی تلیوم) مؤثر است. مفید جهت زنبورزدگی و تقویت قوه ی بینائی، رفع دل درد و نیز در مداوای تصلب شریان ها مؤثر است.
از مهمترین مواد شیمیایی شناخته شده در گیاه می توان پتاسیم، سدیم و کلسیم را نام برد.

طریقه ی مصرف:

- یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.
- روزانه نصف لیوان به صورت غلیظ مصرف شود.

عرق کاسنی: (طبیعت سرد دارد)

این عرق گیاهی موجب سفیدی و زیبایی صورت شده و از بوی بد عرق انسان می کاهد؛ همچنین این عرق در تقویت معده انسان نیز مؤثر است و کلسترول خون را تنظیم می نماید. در ماه های گرم سال تحمل گرما را در بدن افزایش می دهد. این عرق هم دارای اثر ادرارآور و هم برطرف کننده ی یبوست می باشد. این عرق در درمان بیماری های کبد و همچنین پاکسازی آن از سموم تأثیر زیادی دارد.
ضد خارش، تصفیه کننده ی خون، کاهنده ی چربی، درمان کننده ی کم خونی، مسکن اعصاب، درمان کننده ی بیماری های مزمن پوستی، رفع کننده ی ورم التهابی لثه و رفع کننده ی رسوبات ادراری نیز است.
ضد حساسیت، درمان قاطع جوش و لک صورت، جلوگیری از غلظت خون، تب بر، درمان ورم مفاصل و طحال، درمان یرقان، ملین و تسکین حرارت خون نیز از خواص آن است.
طبیعت آن سرد و تر است و برطرف کننده ی تشنگی مفرط، مدر صفرا، درمانگر دیفتری و نیز مفید برای بیماری های اعصاب و وجود خون در ادرار می باشد.
ریشه کاسنی مدر بوده و به عنوان اشتهاآور و صفراآور مورد مصرف قرار می گیرد. گل کاسنی به عنوان ملین و افزاینده صفرا مورد استفاده قرار می گیرد.

طریقه ی مصرف:

- دو فنجان هر روز صبح مصرف شود
- روزانه نصف لیوان به صورت غلیظ مصرف شود.

عرق کیالک (سرخ ولیک یا زالزالک): (طبیعت سرد دارد)

تصفیه کننده ی خون، جلوگیری از افزایش کلسترول خون، جلوگیری از تنگ و سخت شدن رگ ها، درمان تپش قلب، تنظیم فشار خون، مفید جهت بیماری های قلبی، بازکننده ی انسداد عروقی، تنظیم گردش خون، تب بر، معالجه سستی اعصاب، تصلب شرائین، ضد تشنج، ورم آئورت، آنژین دوپواترین، ضد چاقی، اضطراب، استرس، برطرف کننده ی ناراحتی های قوای تناسلی زن و مرد و ناراحتی گوش می باشد.

طریقه ی مصرف:

- یک تا یک و نیم فنجان در روز میل شود.
- قبل از غذا با یک لیوان آب سرد میل شود.

عرق گشنیز: (طبیعت سرد دارد)

نیرودهنده، ضد تشنج، ضد کرم و باکتری و بیماری های روده ای، ضد صرع، بادشکن، طعم دهنده، ضد اسپاسم و ضد نفخ می باشد.

طریقه ی مصرف:

- بعد از هر غذا یک استکان میل شود.
* تذکر: از مصرف زیاد آن خودداری شود.

عرق گل ختمی: (طبیعت سرد دارد)

نشاط آور، نیکوکننده ی رخسار، رفع التهاب مثانه و قطع ادرار، درمان کننده ی آسم و گرفتگی صدا نیز می باشد که البته عرق برگ چنار جهت آسم و سینه درد مفیدتر از عرق گل ختمی است.
درمان برنشیت، نرم کننده ی پوست، ضد ناراحتی عضلانی و عصبی و نیز جهت سرفه و دردهای گلو و زکام و بیماری های سینه مفید می باشد.
در بیماری های چشم شستن چشم ها با محلول فوق مفید واقع می شود.

طریقه ی مصرف:

- یک فنجان در یک لیوان آب سرد بعد از غذا میل شود.

عرق مورد( برگ مورد): (طبیعت سرد دارد)

ضد خون ریزی، قابض روده، تقویت معده، رفع ورم روده، درمان اسهال، ضد آفت، درمان بواسیر، ضد عفونی کننده ی دهان، مفید برای سرماخوردگی و سرفه و سردرد و در مصرف خارجی برای تقویت رشد موی سر مفید است.

طریقه ی مصرف:

- دو فنجان در روز میل فرمایید.

عرق نیلوفر: (طبیعت سرد دارد)

مقوی قلب و اعصاب، مسکن سردردهایی که علت آنها گرمی مزاج است، خواب آور بوده و تشنگی و حرارت را تسکین می دهد. عرق نیلوفر برای شادابی پوست و سرماخوردگی مفید است.

طریقه ی مصرف:

- افرادی که پوست بدن شان خارش دارد یا جوش های صفراوی می زنند می توانند آب طبخ شده عناب را با عرق نیلوفر به مدت چند روز ناشتا میل کنند.

عرق همیشه بهار: (طبیعت سرد و خشک دارد)

تصفیه ی خون، کاهش فشار خون، رفع زردی و معرق بودن از خواص آن است. نام دیگر آن رزگل می باشد.

طریقه ی مصرف:

- بطور معمول روزی سه فنجان میل شود، لکن برای بیماری های مختلف نحوه مصرف متفاوت است.
منبع مقاله: صافی، محمدرضا؛ سمیعی، محمد؛ حبیب الهی، حامد؛ (1391)، آشنایی با عرقیات گیاهی، قم، انتشارات ابتکار دانش، چاپ هفتم.

ورم معده


peppermint-tea-2opt


. ریحان

ریحان، که دارای خواص ضد اسپاسم  است  همچنین داروی خوبی برای اسهال و استفراغ. این می تواند معده را قوی تر کند و  از بسیاری از بیماری های اسهال و استفراغ جلوگیری کند.
مخلوط مقدار مساوی از آب ریحان و آب ریشه زنجبیل  2 یا 3 بار در روز برای کاهش درد معده.
همچنین می توانید  10 تا 15 برگ ریحان را در یک فنجان آب جوش بریزید.
همچنین می توانید چای ریحان را روزانه با عسل چند بار مخلوط کنید.



. نعناع
نعناع ضد میکروبی و ضد اسپاسم است که  به تسکین گاز، نفخ، ناراحتی معده، تهوع و گرفتگی معده و روده کمک میکند.
اضافه کردن 1 قاشق چای خوری  برگ های نعناع خشک به 1 فنجان آب جوش.
به مدت 10 دقیقه.
برای طعم دادن به آن مقداری عسل بریزید
بین وعده های غذایی 3 بار در روز از این چای گیاهی بنوشید.
حتی می توانید  نعناع بدون قند  برای آرام کردن معده مثل آدامس بجوید





chamomile-tea-3-opt
. بابونه
بابونه درمان موثر برای ورم معده و روده به علت ضد التهاب، ضد میکروبی و ضد نفخ بودن آن است که نقش  مهمی در سلامت دستگاه گوارش دارد. شانه هایی مانند اسهال، کرامپ های شکمی، نفخ، تهوع و گاز را کاهش دهد. اضافه کردن 2 قاشق چای خوری بابونه خشک شده و یا 1 قاشق غذا خوری گل بابونه تازه به یک فنجان آب گرم بریزید ده دقیقه بعد با آب لیمو و عسل بنوشید چند بار در روز بمدت سه روز بنوشید
می توانید به چای یخ اضافه کنید چند برگ بابونه بریزید و بنوشید






banana-pulp-2opt

. موز
موز، رسیده و خام، همچنین در درمان اسهال و استفراغ کمک می کند. وجود آمیلاز در موز به کاهش علاپم کمک میکند
موز همچنین  دارای پتاسیم و منیزیم، دو الکترولیت مهم مورد نیاز برای کارکرد صحیح  دستگاه گوارش است. به علاوه، موز مواد غذایی شیرین و مطلوب است که  هضم را آسان میکند

چند تکه موز را به یک فنجان ماست خورد کنید 2 یا 3 بار در روز بخورید.
همچنین می توانید چند موز رسیده را در سوپ بریزید





yogurt-3-opt
. پروبیوتیک

برای خلاص شدن از باکتری های بد در دستگاه گوارش و جایگزینی آن باباکتری خوب “ا هضم غذا را بهبود می بخشد،  مصرف پروبیوتیک ها. پمی تواند دستگاه گوارش  را به سرعت درمان کند  تهوع، استفراغ و اسهال را درمان میکند

مواد غذایی، مانند ماست و کفیر، استفاده کنید و از شیرین کننده های مصنوعی استفاده نکنید
همچنین می توانید مکمل های پروبیوتیک پس از مشورت با پزشک مصرف کنید

نکات اضافی

قبل از خوردن  میوه ها و سبزیجات را خوب بشویید
از غذاهای خام یا نپخته خود داری کنید.
8 تا 10 لیوان آب در هر روز بنوشید.
از مصرف شیر و محصولات لبنی بمدت چند روز خودداری کنید
رژیم غذایی برای یک هفته، موز، برنج (سفید)، سیب و نان تست (خشک) بخورید.
استراحت و خواب برای بهبود سریع خوب است
نوشیدنی هایی که دارای مقدار زیادی اسید مثل آب پرتقال باید اجتناب شود.
نوشیدنی های کافئین دار و گازدار استفاده نشود
وعده های غذایی پخته شده در خانه بمدت چند هفته پس از بیماری مصرف کنید.
از مصرف الکل و نیکوتین  در این دوران بپرهیزید
کمپرس گرم یا کیسه آب گرم بر روی معده برای کاهش درد و گرفتگی استفاده کنید.
همچنین می توانیداز، آروماتراپی یا طب سوزنی برای درمان ورم معده و روده  امتحان کنید.

اگر در عرض یک هفته بهتر نشد، با دکتر مشورت کنید.

آلو


آلو:

یکی از میوه های مفید و پرفایده که تازه آن درفصل تابستان و خشک کرده  آن در سایر فصول مورد استفاده قرار می گیرد، آلو است. نام آلو در منابع طب سنتی اُجاص می باشد. آلو میوه ای  تک هسته ای و از خانواده هلو و زرد آلو است. بیش از هزاران گونه متفاوت از این میوه در دنیا وجود دارد که از نظر رنگ و شکل و اندازه با هم اختلاف دارند. طعم آن از ترش تا شیرین متغیر است. این گیاه بومی اروپا و آسیا محسوب می شود.

 

در منابع طب سنتی آن را به دو دسته بزرگ تقسیم کرده­اند. یکی آن که در باغ به عمل می آید و دیگری آنکه در کوهستان می روید که نوع کوهی آن بسیار ترش و از نظر طبع سردتر است. نوع بسیار خوب آن آلوی زرد بخارا است که تازه آن زرد کهربایی شفاف و میخوش با طعم مطلوب است . این نوع آلو در خراسان به عمل می آید و با آلوی سایر مناطق متفاوت است. نوع دیگر، آلوی سیاه می باشد.

 

آلو را می توان به تنهایی یا با ترکیب سایر غذاها استفاده کرد. نوع خشک این میوه در جای خشک و خنک یا در یخچال به مدت 6 ماه قابل نگهداری است.

 

خواص:

آلو جهت پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها مفید است. از جمله: جلوگیری از افزایش فشار خون کنترل قند خون پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی و سرطانها درمان برخی از بیماریهای گوارشی برطرف کننده خارش بدن و دردهای مفصلی-  بهبود سردرد- معالجه کم خونی معالجه ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی -  تقویت چشم درمان جوش صورت و بدن تسهیل عملکرد کلیه ها ضد یبوست ومحرک سلسله اعصاب  بدن.

 

شربت آلو : مسهل بسیار خوب و بی ضرر و آرامبخش سینه است.

 

آلوچه خشک: نیرو بخش صفرا بر رافع یبوست و خونریزی است.

 

برگه آلو: بهترین ضد سم است و همچنین عملکرد دستگاه هاضمه را منظم می نماید.

 

خوردن آش آلو برای درمان اختلال حواس مفید است.

 

در طب چینی آب آلو به عنوان « اکسیر صبحانه» جهت سم­زدایی و شادابی بدن بعد از خواب توصیه شده است.

 

ترکیبات غذایی:

 آلو سرشار از ویتامین های C- B-A آهن کلسیم فسفر- منیزیم- پتاسیم- سدیم- و منگنز است.

 

به علت وجود سوربیتول در آلو ، ملین بسیار خوبی است.

 

 نحوه مصرف: مصرف آلو به  علت طبیعت سردی که دارد برای افرادی که سردی مزاج دارند مناسب نیست و در این افراد بهتر است به همراه  آب عسل مصرف شود. در عوض برای گرم مزاجان میوه بسیار مناسبی است.

 

برای درمان یبوست در بزرگسالان کافیست 10 عدد آلوی خشک را در آب خیسانده و شب تا صبح بماند و صبح ناشتا میل شود . در کودکان بهتر است 5 عدد آلو را پخته و در طول روز میل نمایند.

 

برای درمان سردرد گرم ، آب آلو را با گل بنفشه مخلوط کرده بر پیشانی بمالید.

 

مخلوط آلو و سرکه به صورت موضعی جهت درمان جوشها بخصوص جوش بدن اطفال مفید است.

 

خوردن آلو به صورت ناشتا سبب درمان بی اشتهایی و قی و استفراغ صبحگاهی در افراد گرم مزاج است. برای تهیه شربت آلو، نیم کیلو آلو بخارا را در دو لیتر آب بجوشانید تا پخته و نرم شود . سپس صاف کرده با قدری شکر شیرین نمایید. مصرف این شربت برای درمان یبوست و تا حدی برای کسانی که سرفه و سینه درد دارند نیز مفید است.

 

احادیث و روایات:

به نقل از جابربن یزید جعفی : مردی نزد امام باقر (ع) از تلخه ای که در درون او به جوشش آمده بود تا جایی که نزدیک بود دیوانه شود ، اظهار ناراحتی کرد . امام (ع) به او فرمود: آن را با آلو فرو بنشان.

 

امام صادق(ع) : آلو در حالت ناشتا تلخه را فرو می نشاند هرچند که بادها را نیز تحریک می کند.

 

به نقل از ازرق بن سلیمان: از امام صادق(ع) درباره آلو پرسیدم . فرمود: برای تلخه مفید است و مفاصل را نیز نرم می کند اما از آن زیاد مخور که سرانجام در مفصلهایت بادهایی بر جای می نهد.